Ќе не растурат како СФРЈ. Страв во Украина од југословенско сценарио. Масовно добиваат пасоши од соседните државиИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Украина може да ја повтори судбината на Југославија во иднина и да биде поделена на четири дела, изјави украинскиот политичар Евгениј Мураев.

Тој за една украинска телевизија изјави дека западните земји, како Полска, Унгарија и Романија, имаат свои цели, инвестираат пари во пограничните области и активно им ги даваат своите пасоши на Украинците.

Ние не сме економски независни, не можеме да се издржуваме, немаме ветувачка иднина, живееме на кредит, рече Мураев.

Тој го критикуваше претседателот Владимир Зеленски за неговите зборови дека, наводно, СССР бил агресор, посочувајќи дека, според таа логика, треба да се вратат пет области, што Европа и ги „поклони на Украина.

Претходно, поранешниот грузиски претседател Михаил Саакашвили зборуваше за можно распаѓање на Украина. Според него, државата е пред распаѓање поради зголемувањето на централизацијата.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×