Шерон Стоун од свој џеб му го исплатила хонорарот на ДикаприоИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Славната холивудска актерка Шерон Стоун, во својата книга „The Beauty of Living Twice“ откри дека во далечната 1995 година од свој џеб му го платила хонорарот на Леонардо Дикаприо, бидејќи студиото не сакало да го ангажира за улогата во филмот и да го плати тој трошок.

Меѓу неговиот прв филм „What’s Eating Gilbert Grape“ во 1993 година, но и во „Титаник“, кој се случи во 1997 година, и покрај фактот што во тој период веќе бил номиниран за ОскарЛеонардо Дикаприо не можел да ја добие улогата во филмот „The Quick and the Dead“.

Шерон Стоун во своите мемоари наведе дека Дикаприо бил маестрален на аудицијата, и дека таа сметала дека тој е единствениот вистински избор за оваа улога. Но „TriStar Pictures” студиото одбило да го ангажира и плати актерот.