Трилинг – Септември, наместо плодови, ново орање по браздите на правдата

Септември, наместо плодови, ново орање по браздите на правдата. Лигата на политичките и бизнис олигарси не дозволува битка пред судовите. Како ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати на власт, дали партијата остана приватна сопственост на Никола Груевски? Има надеж, модерно и функционално училиште за генерацијата на европска Македонија. Манаки – Битола, со светски имиња и со локални навики. ТВ колумна на актерот Рубенс Муратовски.