СО НАТПРЕВАРИ ВО ДВА СПОРТА 32. ЛЕТНИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ ЗАПОЧНАА УШТЕ ДЕНЕСКАИЗВОР: АЛФА

Во меѓувреме Интернационалниот Олимписки комитет реши дека Игрите во 2032 година ќе се одржат во Бризбејн. Австралискиот град беше избран во гласањето во кое имаше и кандидати претставницу на Кина, Индонезија, Унгарија, Катар и Германија што значи трето враќање на најголемиот спортски настан на петтиот континент по собирите во 1956-тата во Мелбурн и во 2000-та во Сиднеј. Инаку Летните олимписки игри во 2024-тата се во Париз, а потоа во 2028-та во Лос Анџелес.