Снимките утврдија дека Матеј Периш влегол во Сава – Фокус


Снимките од објектот како плива во Сава одговараат на сигналот на мобилниот телефон на Матеј Периш. Ова го соопшти белградската полиција, која на медиумите презентираше 10-минутна реконструкција на движењата на Матеј Периш на снимките од голем број надзорни камери и постојано нагласуваше дека единствениот контакт на Матеј бил обидот да се качи во такси и никој не трчал по него, ниту пак имало конфликт.

Разликата во времето на снимката во ресторанот „Сава Нова“ е затоа што часовникот не се менувал по летното сметање на времето, па се заклучува дека Матеј трчал еден час, но всушност неговото движење покриено со камери траело десетина минути.

– Advertisements –

Според реконструкцијата на белградската полиција, по излегувањето од клубoт „Готик“, Матеј истрчал полукружно низ улиците и надолу кон Сава во близина на ресторанот, додека движењето на објектот во Сава се совпаѓа со неговото пристигнување кај „Сава Нова“, како и сигналот на неговиот мобилен. Истиот објект е забележан на камерите кои ја покриваат реката низводно, точно на нивото на „Готик“.

-Полициски службеници прегледаа стотина часа материјал, снимки од сите надзорни камери од трасата на Периш и околината и врз основа на нив направија реконструкција на неговото движење, од моментот на излегување од правец на „Бетон сала“ во 1.43 часот до спуштањето кон Сава, во 1.52 часот, од каде му се губи секаква трага – се наведува во соопштението.

Врз основа на прегледот на сите снимки, јасно е дека Матеј, според српското МВР, по излегувањето од „Бетон сала“, освен со таксистот, не бил во контакт и не комуницирал со друго лице. Напоменуваат дека полицијата извршила разговор со него.

– Потенцираме дека во досегашната истрага, полицијата ги интервјуираше пријателите на Матеј кои вечерта беа со него, вработени во клубот, сите сведоци и дека врз основа на сите изјави, секоја можност на неговото исчезнување да му претходела конфликт или тепачки беше исклучен.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×