Руски полицаец во затвор признал дека убил уште луѓе, сега се товари за 83 убистваИЗВОР: КАНАЛ 5

Во првиот кривичен случај, кој судот го разгледувал во 2015 година, поранешен полицаец од Ангар бил прогласен за виновен за убиство на 22 локални жители и нанесување тешки повреди на други двајца.

Попков по пресудата пријавил уште 59 жртви. Судот го прогласил за виновен за 56 убиства и во декември 2018 година го осудиле на втора доживотна затворска казна во колонија под специјален режим.

Додека бил во притвор, манијакот признал нови злосторства. Во јуни 2021 година, градскиот суд во Ангарск го прогласил за виновен за убиство со умисла на уште две жени.

Сега Попков издржува казна за 80 убиства. Според Истражниот комитет на Руската Федерација, манијакот бил вклучен во 83 убиства и три обиди за атентат.

„Тој писмено ги призна новите злосторства, информациите се проверуваат од истражителите“, рече изворот.

Според наодите на медицинските експерти, Попков боледува од убиствена манија – неодолив нагон за убивање.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×