Русија ќе плати ако ја нападне Украина – Фокус


Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг го повтори предупредувањето дека Русија собрала борбени трупи, тенкови и тешка воена опрема во близина на границата со Украина и ја предупреди Москва дека секоја сила против нејзиниот сосед ќе има последици.

Извештаите за распоредување на повеќе од 90.000 војници од Русија неодамна ги поттикнаа Соединетите Држави и Германија да ја повторат својата поддршка за украинската независност и територијален интегритет.

– Advertisements –

-Ако Русија употреби сила против Украина, тоа ќе има последици, рече Столтенберг во Брисел.

Москва негираше директна вмешаност во седумгодишната војна на Киев со сепаратистите во источна Украина и покрај доказите за руски војници и друга помош. Таа ги минимизираше неодамнешните извештаи за движењето на нејзините војници како внатрешно прашање.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×