Морничаво! За 24 часа од ковид се заразени половина милион луѓе. Бројот на заразените е сега 130 милиониИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Бројот на луѓе кои се заразени од коронавирус во светот денес надмина 129 милиони, според податоците на страницата worldometers.info

Повеќе од 509.000 луѓе во светот се заразени со вирусот корона во изминатите 24 часа, покажуваат вечерашните податоци на Светската здравствена организација (СЗО).

Според СЗО, 125,87 милиони луѓе се разболеле во светот од почетокот на пандемијата на ковид, објави агенцијата ТАС С.

Денес се забележани повеќе од 8.800 смртни случаи, па бројот на смртни случаи е 2,79 милиони.

Европа денес има најголем број случаи на ковид – 230.467 случаи (45 проценти), додека Јужна и Северна Америка имаат 149.102 случаи. На трето место е Југоисточна Азија (63 837).

Бројот на луѓе кои страдаат од коронавирус во светот денес надмина 129 милиони, покажуваат податоците на страницата worldometers.info.

Според тие податоци, починале 2,82 милиони пациенти, додека 104,23 милиони луѓе се опоравиле.

Во светот има 22 милиони активни случаи (99,6 проценти од сите случаи), додека повеќе од 96 000 луѓе се во критична состојба (0,4 проценти од активните случаи).

Во САД има најголем број на жртви – 564 000, Бразил има 317 000, Мексико 202 000, Индија близу 163 000 и Велика Британија повеќе од 126 000.

Во последните 24 часа во Велика Британија се регистрирани 43 смртни случаи поврзани со ковид 19, се вели во извештајот објавен од британската влада.

Според податоците на Владата, во Обединетото Кралство, уште 4.052 лица биле тестирани на вирусот корона во истиот период, пренесува Срна.

Извештајот додава дека 30.905.538 лица во Велика Британија ја примиле првата доза на вакцина против ковид 19.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×