Може нема да има ново мнозинство, но не се откажуваме како опозиција да ја срушиме власта – Фокус


„Покрената е иницијатива за рушење на актуелната власт. Ние како опозициска партија не можеме, а да не ја потпишеме иницијативата за рушење на власта. Sекоја опозициска партија има должност да го смени мнозинството, истакна лидерот на Алтернатива, Африм Гаши во гостувањето на ТВ Алсат.

„Ова е првиот чекор, исто така докажавме дека имаме 61 пратеник, а верувам дека во иднина бројката ќе се зголемува. Принципот на нашата партија е да се следи евроатлантскиот курс на земјата. Мора да се следат процедурите доколку има нова влада, ново мнозинство кое го следи евроатлантскиот курс, што не е отстрането од нашите интеграции во ЕУ, односно од основните принципи што ги имаме со нашите партии, но и што ги имаме дефинирано како држава. Секако дека можеби нема да има ново мнозинство, но да не се откажуваме од нашите партиски принципи“, вели Гаши.

– Advertisements –


ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×