Меѓународен мониторинг на судски случаи е криминал, вели Тортевски – Фокус


Меѓународниот мониторинг на дел од судските предмети што го најавија лидерот на СДСМ, Зоран Заев и лидерот на Алтернатива, Африм Гаши е криминал, вели долгогодишниот адвокат, Александар Тортевски за Фокус.

Договорот на Заев и Гаши е негирање на правосудниот систем, вели Најчевска

Тортевски не додаде ништо друго на прашањето колку тоа е возможно да се реализира и што би значело за судските пресуди за предметите „Монструм“, „Диво насеље“, „Алфа“ и за малиот Алмир. Само кратко ни одговори: „Тоа е криминал“.

– Advertisements –


“Меѓународна истрага за правосилни пресуди е невозможна”

Најавата за ангажирање на меѓународни експерти на барање на Алтернатива за да се испитаат овие, за нив спорни, случаи, како услов за влез на партијата во влада, наиде на остри реакции во стручната јавност, а дел од правосудните институции порачаа дека мора да се почитуваат домашните закони кои јасно пропишуваат кој поништува пресуди.

Ф.Ф.С.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×