МАРКО ЏУРИЧ: ХОТИ ЈА ЛАЖЕ ЈАВНОСТА !ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

ДИРЕКТОРОТ на Канцеларијата за Косово и Метохија, Марко , рече дека Авдулах Хоти може да ја лаже јавноста колку што сака, но нема да бега од создавањето на Сојузот на српски општини.

  • Тој пее друга песна на состаноците во Брисел и не само што ветува дека ќе овозможи формирање на Сојуз на српски општини, туку и гарантира дополнителни овластувања за тоа – изјави Марко во вечерашното соопштение за јавноста.
  • Хоти, наместо да ја брани неподготвеноста на Приштина да ги спроведува своите обврски пред своите медиуми и аргументите на деца од предучилишна возраст, треба итно да преземе чекори за да може да се формира Унијата на српски општини по седумгодишно одложување – додаде тој.

Во исто време, директорот Марко нагласува дека Хоти е должен да и објасни на албанската јавност во Косово и Метохија дека учествува во процесот на нормализирање на односите, а не во „дијалог за меѓусебно признавање“, и дека нормализацијата на односите може да ја направат страните. и што е можно помалку предавство “.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×