Кои се причините за честите сообраќајни несреќи?

Во знак на протест против се почестите сообраќајни несреќи во кои учествуваат мотоциклисти, но и со апел за зголемена внимателност на сите учесници во сообраќајот, следната недела мотоциклистите ќе одржат протест.

За состојбата и поразителните статистики во централниот дневник зборуваше Ленин Јовановски од мотоклубот „Ноќни волци“, во знак на протест против се почестите сообраќајни несреќи во кои учествуваат мотоциклисти, но и со апел за зголемена внимателност на сите учесници во сообраќајот, следната недела мотоциклистите ќе одржат протест.