Ковачевски си ги избра замениците, Груби незаменлив – Фокус


На денешната прва седница на новиот владин состав, премиер Димитар Ковачевски ги назначи своите замаеници или вицепремиери.

Остана позицијата „прв заменик на претседателот на Владата“, а тоа повторно ќе биде Артан Груби. „Обични“ заменици на претседателот или вицепремиери се:

– Advertisements –

м-р Славица Грковска, министер без ресор, за заменик на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за политики на добро владеење;
Фатмир Битиќи, министер без ресор, за заменик на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за економски прашања, за координација со економските ресори и инвестиции;
м-р Бојан Маричиќ, министер без ресор, за заменик на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за европски прашања;
д-р Џемаил Чупи е именуван за министер без ресор, задолжен за дијаспора.

 

 

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×