Илјадници нови случаи на Ковид-19 во РусијаИЗВОР: КАНАЛ 5

На средбата министерот Бочварски ги презентирше инфраструктурните проекти што се реализираат во Република Македонија, со посебен акцент на проектите во патната и железничката инфраструктура и гасификацијата.

Министерот ја потенцираше потребата од заеднича соработка во доизградба на автопатот Кичево – Охрид. Исто така го информираше амбасадорот и за претстојните крупни капитални проекти што ќе се реализираат на Коридорите 8 и 10.

“Денешната средба со кинескиот амбасадор во земјава беше во духот на билатерланата економска соработка меѓу двете земји. Кина е наш долгогодишен партнер во реализација на крупни капитални проекти. Го информирав амбасадорот за сите проекти што планираме да ги реализираме во следниот период. Ги отвориме прашањата поврзани со инфраструктураните проекти кои се поддржани од кинеската страна, потенцирајки за состојбата со изградба на автопатот Кичево –Охрид и повикав на заедничка вклученост во доизградба на овој значаен патен правец”, изјави министерот за транспорт и врски Благој Бочварски.

На средбата се разговараше и за економските односи меѓу двете земји, притоа министерот Бочварски изрази благодарност за поддршката што НР Кина ја овозможува за реализација на капиталните проекти во Република Македонија.

Тој изрази целосна подготвеност за продолжување на таквата соработка во име на продлабочување на добрите односи меѓу двете земји, посебно во делот на поддршка на инфраструктурните проекти.

Со почит

Министерство за транспорт и врски

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×