Голем пад на случаите на корона вирус в лето, но и нов бран наесен, предвидува германски министер


Германскиот министер за здравство Карл Лаутербах денеска истакна дека очекува ситуацијата со коронавирусот во земјата да се олесни во текот на летото – но не толку како минатата година поради распространетоста на варијантата Омикрон.

– Сезонски, пандемијата ќе опаѓа, рече тој денеска на конференција во Баварија, пренесува ДПА.

Тој предвидува мал број случаи, но не толку низок како минатата година, кога летото беше „речиси без коронавирус“.

– Варијантата Омикрон е премногу заразна за тоа, рече тој. Летото мора да се искористи за подготовки за есента, кога се очекува нов бран случаи, вели министерот за здравство.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×