Гарванлиев не избори пласман во евровизиското финале


Македонскиот претставник на Евровизија Васил Гарванлиев не се пласираше во финалето на престижниот фестивал.

На денешната прва полуфинална вечер беа одбрани првите 10 финалисти, меѓу кои се Норвешка, Израел, Русија, Азербејџан, Малта, Литванија, Кипар, Шведска, Белгија, Украина.

Освен земјава, во финале не влегоа Словенија, Хрватска…

ИЗВОР. ФОКУС