Во оваа просторијата ќе биде средбата меѓу Путин и Бајден. Има голема симболика! Која порака сакааат да ја пратат во светот (фото, видео)ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Рускиот и американскиот претседател Владимир Путин и Џо Бајден ќе се сретнат денес во Женева во Вила Ла Гранж.

Објавено е и видео кое ја покажува просторијата во која ќе се сретнат двајцата претседатели, библиотеката на вилата Ла Гранж.

Снимките од таа просторија покажуваат дека две фотелји, руско и американско знаме, кои се поставени пред дрвените полици со книги во позадината.

Меѓу местата каде што ќе седат двата претседатели е поставена мала масичка, додека зад неа е голем глобус, додека самата библиотека би претставувала мудрост и смиреност при донесувањето одлуки што можат да влијаат на целиот свет.

Видеото покажува и посебна просторија подготвена за состанокот на двете делегации, со руски и американски знамиња на масата.

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Џозеф Бајден, састају се у Женеви у вили Ла Гранж

🔸 Председници Русије и САД, Владимир Путин и Џозеф Бајден, састају се у Женеви у вили Ла Гранж. 🔸 Парк Ла Гранж на коме се налази истоимена вила представља историјски споменик. На овом месту откривени су трагови људског присуства још из периода неолита. 🔸 У 18. веку пољопривредно подручје добило је име Ла Гранж, а власници, породица Лален, изградила је имање 1768. године и посадила француски врт. У овој вили на Леманском језеру никада раније нису примали овако високе госте.

Posted by Sputnik Србијa on Wednesday, June 16, 2021

Американскиот и рускиот претседател денеска за прв пат ќе се сретнат во Женева во вилата Ла Гранж, која се наоѓа во истоимениот парк, најголемиот во тој швајцарски град.