ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов ги стопи парите од градската куќа, и ги задолжи јавните претпријатија за нови 10 милиони евраИЗВОР: АЛФА

Шилегов ги стопи парите од градската куќа, но ги задолжи и јавните претпријатија, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата велат дека за 12.5 милиони евра е продадена градската куќа, а Шилегов молчи и крие каде и на што се потрошени овие пари на скопјани.

-Шилегов потроши и 4 градски буџети и нема направено еден проект. Нема ниту една нова инфраструктурна инвестиција. И додека ВМРО-ДПМНЕ на Шилегов му остави претпријатија без ниту еден денар долг, Шилегов ги задолжи претријатијата. Градските претпријатија имаат милионски минуси. Сами ЈСП Скопје има минус на салдото за првите шест месеци од годинава од скоро 140 милиони денари, ЈП Водовод и канализација 40 милиони денари, а ЈП Комунална хигиена 13 милиони денари. Вкупно Шилегов ги внесе во минус овие три претпријатија за скоро 200 милиони денари. Со новите долгови и долговите во изминатите 4 години долгот на градските претпријатија е 10 милиони евра. И додека претпритијата тонат во долгови Шилегов ништо не направи, нема нови инвестиции, нема проекти. Шилегов има купено 4 пати помалку возила и механизација за град Скопје и претпријатијата под градот, се наведува во соопштението.

Посочуваат дека Шилегов наместо млатење празна слама, да каже каде се парите, еве нека почне со објаснување каде се 12.5 милиони евра од продажбата на градската куќа?

Време е ова лицемерие на СДСМ кон град Скопје и неработа да заврши. Време е за промени. Време е за Македонија за сите луѓе.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×