ВИДЕО Паѓаат и горат цели згради среде поплавите во Белгија – Фокус


Поплавите во Белгија срушија зграда додека изјава даваше градоначалникот на Пепинстер, Филип Годин.

Во белгискиот град Лиеж, пак, за време на поплавите се запали зграда.

Над 100 лица ги загубија животите во поплавите низ Европа, а во Белгија настрадаа 15 лица.

ИЗВОР. ФОКУС