Блинкен ќе ја посети Кина од 24 до 26 април, соопшти американскиот Стејт департментИЗВОР: КАНАЛ 5

„Во спотот на партијата Бугарија е претсавена како одбрамбен играч на фудбалски натпревар кој агресивно се обидува да го спречи македонскиот напаѓач да стигне до целта, имплицирајќи дека нашата земја ја кочи Македонија за нејзините евроинтеграции.

Во измислениот меч, за кој е направено специјално видео, Софија и Скопје се претставени како жестоки противници. Играчот облечен во бугарските бои го влече мекедонскиот напаѓач за дрес. Претставени се и грчки и француски „одбранбени играчи“ кои го спречуваат македонскиот фудбалер на постигне гол“, пишува БГНЕС.

„Иднината на Мекдонија не е игра. Секој предизвик што го надминуваме не проближува до нашата цел. Само СДСМ има јасна визија и сила да ја однесе Македонија во ЕУ. Заедно ќе победиме. Нема откажување од иднината“, вели Ковачевски во видеото.

Извор: БГНЕС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×