Category: Sto ne e jasno

ШТО НЕ Е ЈАСНО?(26.05.2022)

КАКО ИСЧЕЗНА КОВИД-ПАНДЕМИЈАТА? КАДЕ ИСЧЕЗНА ОДГОВОРНОСТА ЗА ИЛЈАДНИЦИ ПОЧИНАТИ ЛИЦА ОД КОВИД? ДАЛИ ИМА ОПАСНОСТ ОД „LOCK DOWN“ ЗАРАДИ МАЈМУНСКИТЕ СИПАНИЦИ? Гостин: Вело Марковски – инфектолог АЛФА

Read More

ШТО НЕ Е ЈАСНО?(24.05.2022)

МАКЕДОНСКИ ЧАС ПО ИСТОРИЈА: ВИСТИНАТА ЗА СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ И ЗОШТО НИКОГАШ НЕ БИЛЕ И НЕ МОЖАТ ДА БИДАТ БУГАРИ Гостин: проф д-р Митко Панов од Институтот за национална историја АЛФА

Read More

ШТО НЕ Е ЈАСНО?(25.05.2022)

ИСТОРИЈАТА И БУГАРСКИТЕ ИСТОРИЧАРИ СЕ САМОДЕМАНТИРААТ: СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ НЕ МОЖАТ ДА БИДАТ БУГАРИ! ВО ВРЕМЕ НА „МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ“: ПРОДОЛЖУВААТ МАЈМУНСКИТЕ РАБОТИ СО МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА И ИДЕНТИТЕТСКИ ОДРЕДНИЦИ Гостин: Дардан венетски – истражувач, „Македонски Манифест“ АЛФА

Read More