374 санкционирани возачи во Скопје: 92 за пречекорена брзина, 27 мотоциклистиИЗВОР: АЛФА

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден (29.09) продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот. На територијата на град Скопје во текот на вчерашниот ден изречени се вкупно 374 санкции, меѓу кои возење без возачка дозвола 24 лица, пречекорување на дозволената брзина на движење 92 прекршоци, технички неисправни и нерегистрирани возила 16, 27 санкционирани мотоциклисти, 107 мерки за непрописно паркирање, а изречени се 16 санкции кон пешаци и 48 казни за неносење на заштитна маска. Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×