24 Отворено – Лустрацијата – Крај на неправдите или нов историски преседан?

Се исправа грешката на комунистичкиот режим направена кон лицата кои беа жртви на кодошите или лустрацијата се искористи за лов на неистомисленици, во пеколот на македонското политичко зреење? Во 24 отворено лустрирани и лустратори.

Дебатираат Томе Аџиев поранешниот прв човек на комисијата за лустрација, режисерот Владимир Милчин еден од обвинетите, Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ, Снежана Калевска Ванчева од СДСМ поранешниот разузнавач Александар Диневски.