24 анализа – Чекори ли македонската економија на прав пат?

Викенд без ддв. Платежна картичка со 6000 денари, грантови за ресторани, игротеки, дискотеки. Дали новите владини мерки се по мерка на граѓаните и фирмите? Една милијарда евра за справување со последиците. Дали оваа сума е доволна да се купи економска извесност во услови на здравствена неизвесност? Сега се троши, утре треба да се вратат долговите. Чекори ли македонската економија на прав пат? Нов пакет мерки за помош и поддршка. Опозицијата и од македонски и од албанскиот блок во напад. Кои се аргументите на критиката?

Дебатираат Димитар Ковачевски заменик министер за финансии, Гордана Димитриевска Кочовска од ВМРО-ДПМНЕ и Ариф Муса од Алијанса за Албанците.

24 Анализа на 24 Телевизија