Ја почитуваме религијата, но сепак за празниците ќе имаме строг карантинИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Италија ќе оди во општ карантин во текот на католичките Велигденски празници, според нацрт-уредбата којашто агенцијата Reuters ја имала на увид во петокот, во периодот кога новата влада во Рим се бори со забрзаното ширење на коронавирусот ширум земјата.

Продавниците со ненеопходни производи ќе бидат затворени од 3-ти до 5-ти април. Италијанците преку ден ќе смеат да излезат од своите домови поради работа, здравствени причини или вонредни ситуации.

Во нацрт-уредбата којашто би требало да биде усвоена подоцна во петокот, се наведува и дека од понеделник рестриктивните мерки ќе бидат заострени и во „жолтите“ региони, во оние во кои ризикот од зараза е низок. И во нив строго ќе се ограничи движењето меѓу градовите, а кафулињата и рестораните ќе бидат затворени.

Покрај ограничувањата на национално ниво, Италија управува со мерките во поеднечните реагиони врз основа на системот на четирите бои со коишто ги означува и кои се ревидираат на седмично ниво: бели, жолти, портокалови и црвени.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×