Трилинг – Да не се брза во решавање на проблемот со Бугарија, за Македонија ЕУ е многу далеку
Судска екологија за посигурна правна држава. Големи ветувања или нова фарса? Хируршки рез за корумпираните и компромитирани судии и обвинители или конзервативна и долга терапија? Со аномалиите во македонското правосудство, за спрегата помеѓу судската и политичко-бизнис структурите стартува новата сезона на Трилинг. Долги преговори со ЕУ. Дали бугарската блокада ги поткопува македонските интегративни надежи?

Интервју со Дејан Ѓоршовски, поранешен специјален владин претставник во Брисел.

24 Отворено