Трилинг – Грчки дилеми – македонски исчекувања

Грчки погледи, македонски реакции. Мицотакис контра Ципрас и Заев. Зошто граѓаните ги зафати летаргија и апатија? Корупцијата ги зацврстува спрегите меѓу олигарсите и власта. Една изборна единица – идеја без реализација. Во неделната панорама на Трилинг разговори со Јоанис Армаколас од грчката тинк тенк организација Елијамеп, универзитетскиор професор Ило Трајковски. Во рубриката ТВ колумна осврта дава виолинистот и шеф на оркестарот Горан Муратовски.