Тежок удар за бугарската мафија: Шпанската полиција им заплени шест јахти полни со 35 тони хашиш. Девет мафијаши завршија во затвор!?ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Шпанската полиција заплени 35 тони хашиш скриени во четири јахти, соопштија локалните власти. Во рацијата беа уапсени девет државјани на Бугарија и Русија.

Полицијата соопшти дека уапсила девет Бугари и еден Русин за време на акцијата, што се одржа од 24 до 28 септември, и заплени шест јахти со проценета вредност од 5 милиони евра.

Според Министерството, операцијата била „тежок удар врз најголемата криминална организација вклучена во шверц на хашиш во Шпанија по море“.

Шпанија доби помош од Европол, Оперативниот центар за поморска анализа и властите во Велика Британија, Холандија, Бугарија, Грција и Италија.

Логистичкиот капацитет на бугарските криминални организации кои се занимаваат со трговија со дрога преку бродови е сериозно десеткуван, се наведува во соопштението.

Видеото објавено од полицијата ја покажува неверојатната акција на полицијата на море.

На почетокот на оваа година, 4,6 тони хашиш беа конфискувани од два едриличари од иста криминална група покрај Балеарските острови.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×