Србите остануваат енигма ! Со “СРЦЕТО ” кон Кина и Русија а со мислите и мозокот кон Америка !ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Џуриќ: Сега имаме шанса да градиме трајно добри и блиски односи со Соединетите држави

За Србија е многу важно американскиот специјален пратеник Ричард Гренел да дојде во Белград и Приштина многу брзо по потпишувањето на договорот во Вашингтон, изјави денеска директорот на Канцеларијата за Косово и Метохија Марко Đуриќ и додаде дека американскиот претседател Доналд Трамп се движи кон спроведување на договорот преку Гренел. од Белата куќа.

Џуриќ оцени дека градењето на односите со Соединетите држави преку зајакнување на економската соработка е исклучително важно за Србија и дека тоа ни создава шанси да градиме трајно добри и блиски односи со САД во иднина.

  • Тоа е нешто што би го наследиле идните генерации, ако Србија конечно, заедно со нашите традиционални пријатели од Истокот и регионот, има уште еден столб на кој почиваат нашата стабилност и државност – рече Џуриќ за ТВ Хепи.

Тој истакна дека Србија постигнала неколку важни работи во Вашингтон, потенцирајќи, пред сè, дека претседателот на Србија, Александар Вучиќ, успеа да ја отстрани од дневниот ред приказната за взаемно признавање на Косово и Србија.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×