Се затвара Абу ДабиИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Канцеларијата за итни случаи на Обединетите Арапски Емирати објави дека Абу Даби ќе воведе нови мерки на 19 јули, кои ќе важат од полноќ до 5 часот наутро.

Движењето на јавноста ќе биде ограничено и нема да има услуги за превоз. Граѓаните не смеат да ги напуштаат своите домови, освен во итни случаи и за набавка на основни потреби, пренесува Ројтерс.