Радев ги распиша новите парламентарни избори – Фокус


Бугарскиот претседател Румен Радев ги распиша третите парламентарни избори оваа година.

Според указот на Радев, изборите ќе се одржат на 14 ноември.

– Advertisements –

Како што соопштија од претседателската прес-служба, овие избори се одржуваат по неуспешните обиди на партиите по изборите одржани во април и јули да формираат влада.

ИЗВОР. ФОКУС