Путин пресече: Ќе се вакциниран против вирусот корона со руската вакцина! Тоа ќе го направи пред посетата на Јужна Кореа!ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека ќе ја посети Јужна Кореја откако ќе прими вакцина против вирусот корона, соопшти администрацијата на јужнокорејскиот претседател.

Како се наведува тој тоа го изјавил за време на телефонскиот разговор со претседателот на Јужна Кореја, Мун Џае Ин, по повод 30-годишнината од дипломатските односи меѓу Русија и Јужна Кореја.

Ќе патувам за Јужна Кореја. Јас лично ќе бидам вакциниран со руската вакцина и ќе пристигнам, рече Путин, се вели во соопштението.

За време на разговорите, рускиот претседател се осврна на начинот на кој Јужна Кореја се бори против пандемијата, велејќи дека е фасциниран од нивото на мерки што ги воведе Сеул.

Од своја страна, Мун ја пофали соработката меѓу Јужна Кореја и Русија во многу сфери, и покрај проблемите предизвикани од пандемијата на коронарниот вирус.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×