Производителите на ориз најавија протест – Фокус


Земјоделците-производители на ориз од кочанско најавија дека ќе излезат на протест и дека ќе го блокираат патот Штип-Кочани, во знак на незадоволство поради високите цени на репроматеријалите и ниската откупна цена на оризот и арпата.

Тие велат дека се уште не им е продадена околу една четвртина од ланската реколта, а за една недела треба да почне годинешната жетва.

– Advertisements –

Земјоделците велат дека нема да ја почнат жетвата, а во вторник ќе го блокираат патот Штип – Кочани.

Тие бараат да се дефинира производна цена на оризот и да се забрани увоз на неквалитетен ориз, за да се заштити домашното производство.

Од Иницијативниот одбор сметаат дека цената на оризовата арпа не смее да биде под 25 денари и ги обвинуваат откупувачите за манипулации.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×