„Приштина им удри шамар на Брисел“: Дачиќ за продолжување на дијалоготИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Приштина вложи големи напори да најде заштитници во ЕУ, но и во американската администрација, тие не беа задоволни што 18 земји го повлекоа признавањето – изјави шефот на српската дипломатија

Министерот за надворешни работи, Ивица Дачиќ, вели дека е загрижен поради фактот што Европската унија не гради надлежност врз спроведувањето на потпишаното со Бриселскиот договор.

Тој за ТВ Пинк изјави дека Приштина сега повторно поставува услови за реализација на потпишаното во Брисел, и каде ЕУ е гарант, дека Унијата на српски општини ќе се формира кога Србија ќе го признае Косово.

  • Замислете дека Ричард Гренел предупредува некого за седум години да го спроведе договореното во Вашингтон. Американската администрација никогаш не би го дозволила тоа, ЕУ дозволи ваква автогол. Приштина им удри шлаканици на гарантите на Бриселскиот договор – рече Дачиќ.

Тој наведува дека Приштина вложила голем напор да најде заштитници во ЕУ, но и во американската администрација и тие не биле незадоволни од фактот што 18 земји го повлекоа признавањето.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×