По десетина дена на Инфективна градоначалникот Богдановиќ пуштен на домашно лекување


Градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ, откако беше заразен со Ковид-19, десетина дена се лекувал на Инфективната клиника.

-Поради позитивниот тест и мојата состојба со КОВИД 19, по препорака на докторите изминативе десеттина дена бев хоспитализиран на Инфективната клиника во Скопје. Веќе се чувствувам подобро и од вчера сум на домашно лекување, ги следам советите на медицинските лица и овие денови моите работни обврски ќе ги извршувам од мојот дом, напиша Богдановиќ на фејсбук.

Тој апелираше до сите граѓани да ги почитуваат мерките.

-Апелирам до сите: Почитувајте ги здравствените протоколи и препораките од надлежните институции, носете заштитни маски, одржувајте дистанца, водете сметка за личната хигиена, немојте да се групирате. Само со одговорно однесување и со почитување на сите мерки и препораки ќе го победиме ова опасно зло наречено коронавирус, истакна Богдановиќ.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×