Познато е кога се планирал атентатот на Вучиќ – Фокус


Многу реакции во Србија предизвика информацијата за наводен план за атентат врз претседателот Александар Вучиќ, која српските безбедносни служби соопштија дека од земја членка на Европската Унија.

Премиерката Ана Брнабиќ вели дека е засилено обезбедувањето на Вучиќ, откако излезе таква информација. Како што соопшти таа, атентатот се планирал за февруари.

– Advertisements –

„Се работи за сериозна закана. Информациите од Европол на писмено ги има Министерството за внатрешни работи. Сè што ќе кажам може да ја загрози истрагата и да ги предупреди тие луѓе“, рече таа, истакнувајќи дека е важно да се открие каде се луѓето кои биле закана за безбедноста на Вучиќ.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×