Повеќе комуникација имам со Георгиевски отколку со Груевски – Фокус


Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во вечерашното гостување на телевизија Алсат рече дека не е точно дека има комуникација со Никола Груевски и дека повеќе комуникација има со Георгиевски.

-Не, немам комуникација со Груевски. Да бидам искрен, повеќе комуникација имам со првиот претседател Љупчо Георгиевски. Зошто се чудам, зошто критичарите него не го спомнуваат. Црната кампања е полна со невистини, лаги, невистини, рече Мицкоски.

– Advertisements –

Што се однесува до внатрепартиските избори во ВМРО-ДПМНЕ, вели дека внатрешната демократија во ВМРО-ДПМНЕ никогаш не била доведена во прашање.

-Секој оној кој ќе ги исполни условите според Статутот, до самиот ден на Конгресот може да поднесе кандидатура. Јас ги охрабрувам сите кои сакаат, да поднесат кандидатура.
Не велам дека е совршено, има простор за напредок. Со новиот Статут направивме голем исчекор во однос на внатрешната демократија, рече Мицкоски.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×