Мозокот на операцијата на слобода, нов скандал во АвстријаИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Истражувачката на јавното мислење Сабина Б., која беше уапсена претходно оваа недела во врска со аферата околу поранешниот австриски канцелар Себастијан Курц, против кого се води истрага за корупција и поткуп, е пуштена од притвор.
Сабине Б. беше уапсена поради опасност дека ќе уништи доказите.
Државното обвинителство за економски криминал и корупција не поднесе барање за притвор, бидејќи наводно повеќе немало причини за затвор.
Сабине Б. е обвинета за фризирање анкети за јавно мислење за пари во корист на Австриската народна партија (ОВП).

Навигација на напис

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×