Мицкоски би разговарал со Димитров, но не во моментов – Фокус


Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ, вечерва на телевизија 24 вели дека Никола Димитров нема кредибилитет да зборува за предавства, бидејќи како што рече, тој заедно со Зоран Заев ги донел велепредавствата, но дека никој од Јавното обвинителство не реагирале да го повикаат да даде исказ.

-Тој е човекот кој што учествуваше во Преспанскиот договор. И сега вие ми зборите тука за кредибилност. Нема тука дилема дека тој има кредибилитет да неговата совест барем на крајот од неговиот мандат јавно преговори дека ова е предавство за македонскиот народ или се подготвува уште поголемо предавство – рече Мицкоски.

Тој додаде дека досега не се сретнал со Димитров, но не исклучи таква средба во иднина.

-Доколку мислам дека може да каже нешто што би било корисно за подобра иднина на граѓаните, тогаш зошто да не – истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×