Мехмедовиќ: Болеста има непредвидлив тек, најтешко за лекар е кога ќе загуби пациент

Најтешко за секој лекар е кога ќе загуби пациент, болеста е непредвидлива, ова темпо тешко го следат и најразвиените здравствени системи, вели за Канал 5, доктор Злате Мехмедовиќ, кој е интензивно вклучен работата во ковид центрите во земјава.

Follow Kanal5 on…
• FB: https://smarturl.it/fb5
• IG: https://smarturl.it/Ig5
• Web: https://kanal5.com.mk/

© & ℗ Kanal5 & IN Media. All Rights Reserved

ИЗВОР: ЗАСПИЈ АКО МОЖЕШ?