Мајами преку Бостон за историско НБА финале против ЛејкерсИЗВОР: АЛФА

Мајами е вториот финалист во НБА лигата откако со 4-1 во победи го добија Бостон во завршната серија на Исток. Петатта меѓусебна пресметка кулминираше во последната чевтвртина, во која „Жешките“ постигнаа дури 37 поени. Адебајо ги засени останатите соиграчи со 32 поени и 14 скока, а за Бостон од помош не беа Браун со 26 и Тејтум со 24 коша. Мајами за шампионскиот прстен ќе игра против ЛА Лејкерс, а тоа значи, за прв пат во историјата на НБА ќе играат две екипи кои лани не стасале ниту до плејофот. Финалето почнува в четврток во 3 наутро, а евентуална мајсторка на 14 октомври.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×