Мареј, Чориќ и Гофан елиминирани на стартот од Ролан ГаросИЗВОР: АЛФА

Ниту специјалните покани не можат да го вратат Енди Мареј на некогашните успешни патеки. По три години пауза се појави на Ролан Гарос и уште на стартот претпе пораз, но не било од кого, туку од Стен Вавринка. Швајцарецот славеше со 6-1, 6-3, 6-2 за час и 40 минити игра. Успешен старт имаше седмиот носител, Германецот Зверев, кој во три сета го доби Австриецот Новак, а неочекувана елиминација уште во првото коло за Чориќ и Гофан.  Кај дамите, младата Коко Гоф ја исфрли фаворитката Конта, а дел од носителките, како Халеп, Азаренка и Мертенс рутински во второ коло.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×