Курц покажа заби ! Време е да почнете да го применувате договорот во Вашингтон !ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Тој ги повика Белград и Приштина да го заборават горчкото минато и да размислат за иднината

Австрискиот канцелар Себастијан Курц го пофали договорот од Вашингтон, додека им честиташе на лидерите на Белград и Приштина за подготвеноста за соработка, што, според него, може да биде од корист за сите земји во регионот, пренесува Косово онлајн.

По средбата што ја имаше во Берн со претседателот на швајцарската конфедерација, Симонет Сомаруга, Курц ги повика Белград и Приштина да го заборават горчкото минато и да размислуваат за иднината.

Според него, сега е на страните да го почитуваат и спроведуваат договорот потпишан во Вашингтон, како и оние што беа потпишани во Брисел претходните години.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×