КЛИЕНТИТЕ СÈ ПОВЕЌЕ БАРААТ БИТКОИНИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Голдман Сакс Груп АД истражува како може да ја задоволи зголемената побарувачка на клиентите за сопственост и инвестиции на биткоин, додека останува на „десната“ страна на регулаторните услови, рече во средата претседателот на банката и главниот оперативен директор Џон Валдрон.

„Побарувачката на клиентите расте“, рече Валдрон. „Ние сме регулирани за тоа што можеме да сториме. Ние продолжуваме да го проценуваме  и да се вклучиме во тоа “.

Банката неодамна повторно ја започна својата канцеларија за трговија со криптовалути и овој месец започна да продава фјучерси на биткоин и фјучерси за неиспраќање на клиенти.

Голдман исто така ја истражува можноста за лансирање на трговски фонд за биткоин и издаде барање за информации за истражување на чувањето на дигиталните средства.

Валдрон рече дека Голдман може да поседува дигитални средства и разговара со регулаторите и централните банки за тоа како треба да регулираат банките кога се занимаваат со дигитални пари.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×