Директорот на СЗО за Европа: Се уште не знаеме дали корона вирусот е настанат по природен пат!? Дали СЗО ги потврдува “теориите на заговор”!?ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Теоретичарите на заговор задоволни ги тријат рацете.

Светската здравствена организација (СЗО) сè уште нема целосни податоци за потеклото на корона вирусот и не знае дали потекнува и е настанат природно или на вештачки начин, изјави денеска регионалниот директор на СЗО за Европа, Ханс Хенри Клуге и рече дека истражувањето продолжува.

Во интервју за руската агенција ТАС С, Клуге рече дека кинеските научници се занимаваат со ова прашање и дека СЗО е поканет да учествува.

Таа истрага е во тек и се разбира тоа е нешто што е многу важно да се открие. Но, не можам да кажам ништо повеќе затоа што истрагата е во тек и јас не сакам да го загрозам овој многу важен процес. Најважно е дека ние сме дел од тоа, рече Клуге.

Зборувајќи за можноста за нова пандемија, Клуге рече дека единственото прашање е кога тоа ќе се случи.

Затоа што и оваа пандемија ја предвидовме и повторно нè најде неподготвени, изјави Клуге.

Тој оцени дека од оваа ситуација може да се извлече порака дека прашањето не е дали ќе има нови пандемии, туку како светот може подобро да се подготви за тоа.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×