Дали убиецот на Страхиња Јовановиќ успеал да избега во Прага!?ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Миливој Ловреновиќ (50) од Градишка наводно ги напуштил границите на Босна и Херцеговина само еден ден пред Министерството за внатрешни работи на Србија да објави дека е осомничен за убиството на Страхиња Стојановиќ во Белград и дека за него ќе биде распишана меѓународна потерница, дознават Новости.

Добро упатени извори откриваат дека осомничениот викендот го поминал во Градишка, каде има регистрација за престој, како и дека во неделата ја преминал границата со Хрватска и заминал за Европската унија.

Тој ја премина границата на официјалниот премин, исто како и секој друг граѓанин. Оттогаш, неговата трага е изгубена и во моментов нема информации за тоа каде се наоѓа – вели извор близок до истрагата.

Нашиот соговорник додава дека локалната полиција не го пронашла во местото на живеење, како и дека дополнителните проверки утврдиле дека тој ја напуштил БиХ, како да претчувствувал што се подготвува.

Додека српското Министерство за внатрешни работи, со помош на полициски агенции од регионот, го бара Миливоје Ловреновиќ, на Инстаграм профилот на неговиот ноќен клуб во Градишка, беше објавена фотографија на човек сликан од позади, со порака: „Поздрав од Прага“. Не е познато кога е направена фотографијата, или дали осомничениот навистина е на неа.

Миливој Ловреновиќ е по потекло од Хрватска, поточно Славонија, од каде што дошол во БиХ во 90-тите години на минатиот век. Тој има богато воено искуство, наводно бил член на специјални единици и се верува дека во тоа време остварил значителни контакти и пријателства со борци од Србија.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×