Главната научничка на СЗО вели дека нема потреба од паника поради омикронИЗВОР: КАНАЛ 5

Актуелните најави говорат дека во текот на следната година можеме да очекуваме нов електричен „Lexus“ и дека ќе биде глобален модел, пишува „Autoblog“.

Како основа ќе се користи платформата „e-TNGA “развиена за голем број модели на „Toyota“ и „Subaru“, додека дизајнот ќе биде инспириран од изгледот на концептот „LF-Z Electrified“ претставен претходно оваа година.

Со овој концепт, „Lexus“ го најави својот нов правец и намерите за во иднината, односно почетокот на „следната генерација на Lexus“.

До 2025 година, „Lexus“ ќе претстави 20 нови или модифицирани модели, вклучувајќи повеќе од 10 целосно електрични модели, хибридни и „plug-in“ хибридни возила.

За потсетување, „Lexus LF-Z Electrified Concept“ е долг 4880 мм, широк 1960 мм, висок 1600 мм, меѓуоскино растојание 2950 мм и има 400 kW / 544 КС (автономија со едно полнење на литиум-јонска батерија од 90 kWh е 600 км).

Серискиот „Lexus RZ“ нема да биде толку моќен, но се очекува да има повеќе од 215 КС со колку располага „Toyota bZ4X“.

Дополнително, се споменува и погон на сите тркала, фокус на перформансите и управувањето, како и одреден степен на автономно возење.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×