Германија ќе ја прогласи Виена за корона-ризичен регион

Поради големиот дневен број на новозаразени, Германија има намера да ја прогласи Виена за корона- ризичен регион, тврдат австриските медиуми. – Од 5 септември во Виена има повеќе од 50 нови инфекции на 100.000 жители, поради што сме принудени да дејствуваме, изјави претставник на германските власти. Поради актуелната епидемиолошка состојба, Австрија, пред се одредени региони, […]

The post Германија ќе ја прогласи Виена за корона-ризичен регион appeared first on Независен Весник.