Германија ставена пред голем тест ! Ерменија бара помош од Меркел поради агресивната политика на Турција !ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Ерменскиот премиер Никол Пашинијан ја повика германската канцеларка Ангела Меркел за време на телефонскиот разговор да ја „спречи агресивната политика на Турција“ во регионот, беше објавено од неговиот кабинет.

Се наведува дека се разговарало за ескалација на конфликтот во Нагорно Карабах.

„Пашинијан посочи дека од почетокот на влошувањето на состојбата на ерменско-азербејџанската граница во јули, Турција покажа невидена активност во регионот. Тој ја повика германската канцеларка да вложи максимални напори да го запре агресивното и деструктивно однесување на Турција и да спречи нејзино учество во настаните во регионот. , беше посочено во соопштението, пренесува РИА Новости.

Меркел изрази длабока загриженост за ситуацијата и истакна дека нема алтернатива за мирно решавање на проблемот со Нагорно Карабах.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×