Вулканската лава уништуваше се пред себе, стотици домови, освен една куќа (видео)ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Вулканската ерупција на Ла Палма уништи стотици куќи. Само една преживеа во целиот тој хаос. Неверојатна сцена пристигна од Канарските Острови – опкружена со море од лава, по ерупцијата на вулкан на Ла Палма, една куќа остана нечепната.
Корисниците на социјалните мрежи тоа го нарекоа „чудо“. Сопствениците на куќата, пензионирана данска двојка, која не е на островот, се воодушевени што нивната куќа е се уште недопрена.

Почнаа да плачат кога им реков дека нивната сакана куќа е недопрена, изјави за Ел Мундо, архитектката на куќата Ада Моникендам.
Чудотворната куќа се наоѓа во Ел Параис, каде што беа уништени повеќе од половина од зградите, вклучувајќи го и училиштето. Двојката ја избра Ла Палма затоа што им се допадна вулканскиот пејзаж, рече Моникендам, додавајќи дека „и е жал што куќата сега е напуштена и дека нема никој што може да се грижи за неа“.

Вчера, лавата значително го забави својот тек, што предизвика стравувања дека може да се прошири понатаму на островот и да уништи повеќе куќи, наместо та истече целосно во морето.

Навигација на напис

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×